Βρήκα πριν λίγο καιρό στο Pinterest τη συνταγή για αυτή τη σαλάτα με αβοκάντο και φέτα! Αφού αγαπώ τη μαγειρική και τρελαίνομαι για σαλάτες δεν γινόταν να μην τη δοκιμάσω! Για όσες είστε επιφυλακτικές με το αβοκάντο να σας πω ότι δεν έχει κάποια έντονη γεύση, αντίθετα η απαλή του υφή ταιριάζει πολύ σε σαλάτες και ειδικά στη συγκεκριμένη.
Η συνταγή είναι η εξής για 2 μερίδες:
-1 ώριμη ντομάτα
-1/2 αβοκάντο
-φέτα (ανάλογα με το πόση θέλετε στη σαλάτα σας)
-1 μικρό κρεμμύδι
-1 μικρή σκελίδα σκόρδο
-3 φυλλαράκια βασιλικό
-ρίγανη
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-ελαιόλαδο
-λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες: Κόβετε τη ντομάτα και το αβοκάντο σε κομμάτια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα προσθέτετε στο πιάτο σας και τρίβετε τη φέτα από πάνω! Ρίχνετε τα μπαχαρικά, το λάδι και το λεμόνι και η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Εύκολο έτσι;
Tips: Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ώριμο αβοκάντο που είναι μαλακό και βουτυρένιο. Θα καταλάβετε ότι είναι ώριμο αν είναι αρκετά σκουρόχρωμο (και όχι πράσινο) απ' έξω και μαλακό όταν το πιέζετε. Για να το καθαρίσετε το κόβετε γύρω γύρω και περιστρέφοντάς το ανοίγει. Βγάζετε το κουκούτσι καρφόνοντάς το με ένα μαχαίρι. Με ένα κουτάλι η σάρκα του βγαίνει πολύ εύκολα!
Ψιλοκόψτε όσο μπορείτε το σκόρδο και το κρεμμύδι για να μην υπερισχύουν μόνο αυτά στη γεύση.
Μπορείτε να φυλάξετε το αβοκάντο για τρεις μέρες στο ψυγείο σε μία πλαστική σακουλίτσα.
Εσείς θα δοκιμάζατε αυτή τη σαλάτα;
pinterest post:http://pinterest.com/pin/352617845795290618/
Η συνταγή είναι η εξής για 2 μερίδες:
-1 ώριμη ντομάτα
-1/2 αβοκάντο
-φέτα (ανάλογα με το πόση θέλετε στη σαλάτα σας)
-1 μικρό κρεμμύδι
-1 μικρή σκελίδα σκόρδο
-3 φυλλαράκια βασιλικό
-ρίγανη
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-ελαιόλαδο
-λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες: Κόβετε τη ντομάτα και το αβοκάντο σε κομμάτια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα προσθέτετε στο πιάτο σας και τρίβετε τη φέτα από πάνω! Ρίχνετε τα μπαχαρικά, το λάδι και το λεμόνι και η σαλάτα σας είναι έτοιμη! Εύκολο έτσι;
Tips: Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ώριμο αβοκάντο που είναι μαλακό και βουτυρένιο. Θα καταλάβετε ότι είναι ώριμο αν είναι αρκετά σκουρόχρωμο (και όχι πράσινο) απ' έξω και μαλακό όταν το πιέζετε. Για να το καθαρίσετε το κόβετε γύρω γύρω και περιστρέφοντάς το ανοίγει. Βγάζετε το κουκούτσι καρφόνοντάς το με ένα μαχαίρι. Με ένα κουτάλι η σάρκα του βγαίνει πολύ εύκολα!
Ψιλοκόψτε όσο μπορείτε το σκόρδο και το κρεμμύδι για να μην υπερισχύουν μόνο αυτά στη γεύση.
Μπορείτε να φυλάξετε το αβοκάντο για τρεις μέρες στο ψυγείο σε μία πλαστική σακουλίτσα.
Εσείς θα δοκιμάζατε αυτή τη σαλάτα;
pinterest post:http://pinterest.com/pin/352617845795290618/
Τέλεια ιδέα...σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήChadlen
http://chezmoibychadlen.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/chezmoichadlen
Τέλεια ιδέα...σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήChadlen
http://chezmoibychadlen.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/chezmoichadlen
Aν το δοκιμάσεις περιμένω τις εντυπώσεις σου!! ;)
ΔιαγραφήΜόλις πείνασα χιχι!! Τέλεια συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα σε ευχαριστώ!! Είναι και ώρα φαγητού γ αυτό :P
ΔιαγραφήΜιαμ!Περιεργο για τα συνηθησμενα που τρωω αλλα δροσιστικο!
ΑπάντησηΔιαγραφή