”home” ”about ”contact ”reviews” ”nails”

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Nail-ed Friday: Glossy vs Matte


Helloo κορίτσια! Είπα να αφήσω για λίγο τα σχεδιάκια και να σας δείξω σήμερα δύο διαφορετικά "φινιρίσματα" για τα νύχια και πως αυτά δείχνουν πάνω από glitter βερνίκια. Τα ματ νύχια έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της ομορφιάς τον τελευταίο καιρό και δικαίως αφού ανανεώνουν το κλασικό γυαλιστερό τελείωμα και δίνουν κάτι διαφορετικό του συνηθισμένου.


Το glitter που διάλεξα σήμερα είναι ένα flakey βερνίκι της Seventeen, δηλαδή δεν πρόκειται για το κλασσικό στρογγυλό glitter αλλά για μικρές μικρές "νιφάδες" που όταν μπουν πάνω από ένα άλλο χρώμα δίνουν ανάλογα και με τον τρόπο που τις χτυπάει το φως διαφορετικά χρώματα. Το δικό μου βερνίκι κάνει πράσινους, κίτρινους και χρυσοπορτοκαλί ιριδισμούς. Είναι καλύτερο πιστεύω να περαστεί ένα τέτοιο χρώμα πάνω από ένα σκούρο βερνίκι γιατί έτσι αποδίδουν οι διαφορετικοί ιριδισμοί ακόμη καλύτερα. Φυσικά μπορειτε να το δοκιμάσετε σε οποιοδήποτε χρώμα, εγώ για το σημερινό μανικιούρ όμως προτίμησα ένα σκούρο σχεδόν μαύρο δαμασκηνί.



Η πρώτη επιλογή είναι το κλασικό glossy, γυαλιστερό τελείωμα. Χρησιμοποίησα το top coat της China Glaze που δίνει πολύ λάμψη. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό και πολύ πολύ γυαλιστερό.
Η δεύτερη επιλογή είναι το matte τελείωμα. Για αυτό χρησιμοποίησα το Magic Matte πάλι από την China Glaze, ένα πολύ καλό matte top coat. Στεγνώνει αρκετά γρήγορα και αφήνει τα νύχια απόλυτα ματ και κάπως βελούδινα στην υφή. Αυτό που έχω παρατηρήσει στα matte top coat είναι ότι το ματ εφέ μετά από μία μέρα φεύγει και μένει ένα ημιγυαλιστερό τελείωμα που δείχνει σαν να έχει χαλάσει το μανό. Το συγκεκριμένο όμως κρατάει για αρκετές μέρες.
Να σας πω ότι προτιμώ τη δεύτερη επιλογή γιατί νομίζω ότι αναδεικνύει το flakey glitter καλύτερα, και το έχω παρατηρήσει με όλα τα glitter βερνίκια μου όταν τα κάνω ματ. Αυτό γίνεται γιατί κάνοντας όλο το νύχι ματ αναδεικνύεται καλύτερα κάθε μικρό κομματάκι glitter όταν το χτυπάει το φως χωρίς να "κλέβει" από την γυαλάδα του η λάμψη που δίνει ένα εντελώς glossy φινίρισμα.

 Polishes used:
China Glaze- Evening Seduction
Seventeen no
China Glaze Fast Drying Top Coat
China Glaze Matte Magic

Εσείς τι προτιμάτε; Glossy ή Matte;

8 σχόλια:

  1. κι εμένα το δεύτερο φινίρισμα μου άρεσε περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα και τα δύο αλλά το matte μου άρεσε ένα τσικ παραπάνω!! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία μανικιούρ,το matte πάντα μας κερδίζει λίγο παραπάνω! :) Φιλάκια Τζοβάννα και Σοφία mint-vinyl.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφα !
    Εμένα μου άρεσε το Glossy Πιο πολύ!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως με το ματ φαίνεται διαφορετικό. Πολύ ωραία όμως και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι υπεροχα και τα δυο Μπετυ μου αλλα στο ματ εχει αυτο το κατι παραπανω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφο flakey, έχω 2 από τη Seventeen! Ματ δείχνει καλό, glossy δείχνει τέλειο!! :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή