”home” ”about ”contact ”reviews” ”nails”

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Hair Care Routine: Long & Thick Hair


Hello my loves! Όπως σας έχω υποσχεθεί το σημερινό ποστ είναι το hair care routine μου. Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ, πως περιποιούμαι γενικά τα μαλλιά μου και όλα τα σχετικά. Πριν δούμε τα προϊόντα να σας πω λίγα λόγια για τα μαλλάκια μου.

Τα μαλλιά μου είναι πολύ λιπαρά, με χοντρή τρίχα, σχετικά ίσια (όταν είναι μακρυά) αλλά φριζάρουν εύκολα αν είναι κοντά. Σε όλη μου τη ζωή δεν τα έχω κόψει ποτέ κοντά, το πιο κοντό που έχουν φτάσει είναι μέχρι πιο κάτω από τον ώμο....φυσικά παρά τη θέλησή μου (καταραμένες κομμώτριεεες!!). Είχα αρκετές άσχημες εμπειρίες με κομμωτήρια γι'αυτό και για αρκετό καιρό, για να μην πω χρόνια, είχα σταματήσει να κουρεύομαι έξω και ευτυχώς η μαμάκα μου ήξερε κάποια βασικά πράγματα με κούρευε αυτή. Ως επί το πλείστον έκοβα τα μαλλιά μου ίσια, χωρίς μύτες, κάποιες φορές είχα αφέλειες κάποιες φράντζα αλλά εκτός από αυτό τίποτα άλλο. 
Τα τελευταία χρόνια έχουν μακρύνει πάρα πολύ και εδώ και καιρό έχω αρχίσει να κόβω τα μπροστά φιλαριστά. Δεν τα έχω βάψει, τα δύο τελευταία χρόνια όμως κάνω ανταύγειες, περισσότερο για να έχουν κάποια διάσταση και να μην είναι μονότονο το χρώμα. Τα βάφω περίπου ανά 10 μήνες και πλέον πηγαίνω μόνο για τη ρίζα. Μάλιστα εμπιστεύομαι τόσο τον συγκεκριμένο κομμωτή που τις τελευταίες φορές κουρεύομαι κιόλας και σε αυτόν!!! Να ξέρετε ότι δεν κάνω τρελά πράγματα για την φροντίδα τους, δεν τ αφήνω βέβαια και στην τύχη τους, αλλά ,ειδικά λόγω της λιπαρότητας, προσπαθώ να μην τα βαραίνω περαιτέρω με πολλές μάσκες και μαλακτικές.

Τα προιόντα που χρησιμοποιώ:

-Herbal Essences Clarifying Shampoo: Όπως σας είπα έχω παρα πολύ λιπαρά μαλλιά και το γεγονός ότι είναι τόσο μακρυά και "βαριά" δεν βοηθάει και πολύ σε αυτό. Χρησιμοποιώ λοιπόν πάντα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και clarifying shampoos που τα κρατούν φρέσκα για λίιιγες μέρες παραπάνω. Μόλις τελείωσα το Sunsilk καθαριότητα & φρεσκάδα, στο πράσινο μπουκάλι, που σας το είχα δείξει και εδώ και το αντικατέστησα με το Clarifying Shampoo της Herbal Essences που μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Γενικά κάθε φορά που μου τελειώνει το σαμπουάν παίρνω κάποιο άλλης εταιρίας πάντα όμως για λιπαρά μαλλιά.

-Sunsilk Καθαριότητα Και Φρεσκάδα Conditioner: Η συγκεκριμένη μαλακτική μου αρέσει γιατί ενυδατώνει τα μαλλιά μου και δεν βαραίνει τις ρίζες μου. Τα αφήνει αρκετά απαλά και με πολύ όμορφο άρωμα. Το νιώθεις αμέσως όταν την ξεπλένεις ότι πόσο απαλά αφήνει τα μαλλιά.

-Aussie Friz Miracle Conditioner: Όταν θέλω κάτι λίιιγο παραπάνω για τα μαλλιά μου ή αν ξέρω ότι θα βγω και δεν θέλω να τα πιάσει η υγρασία και να γίνουν χάλια χρησιμοποιώ το conditioner αυτό από την εταιρία Aussie που είναι ακριβώς ένα θαύμα για τα μαλλιά που φριζάρουν. Παρακινήθηκα από την αδερφή μου (σας το είχε δέιξει στο ποστ της εδώ) και το πήρα κι εγώ και δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου. Αν και όταν το ξεβγάζω δεν νιώθω ότι ενυδατώνει τα μαλλιά, όταν τα στεγνώνω καταλαβαίνω πόσο απαλά τα αφήνει. Και μυρίζει ΥΠΕΡΟΧΑ!

-Aussie 3 Minute Miracle Constructor Deep Conditioner: Όλα τα θαυματουργά conditioner έχω πάρει από την Aussie αλλά και αυτή η μάσκα αξίζει πραγματικά. Απευθύνεται σε ταλαιπωρημένα κατεστραμμένα μαλλιά. Αν και τα δικά μου δεν είναι τόσο κατεστραμμένα, λόγω του μήκους τους ταλαιπωρούνται αρκετά, οπότε είπα να τα φροντίσω λίγο παρα πάνω με αυτό το προϊόν. Το χρησιμοποιώ κάθε φορά που νομίζω ότι τα μαλλιά μου χρειάζονται κάτι παραπάνω σε συνδυασμό με το conditioner της Sunsilk και αφήνει τα μαλλιά απίστευτα απαλά, σαν να έχετε πάει κομμωτήριο!! Και αυτό μυρίζει καταπληκτικά...σαν τσιχλόφουσκα!!

-Elvive Extraordinary Oil: Γενικά, λόγω των λιπαρών μου μαλλιών, δεν χρησιμοποιούσα κάποιο προϊόν μετά το λούσιμο ούτε καν στις άκρες γιατί ένιωθα ότι τα βαραιναν όλα πάρα πολύ. Αυτό άλλαξε όμως όταν πήρα αυτό το λαδάκι το οποίο χρησιμοποιώ εδώ και έναν χρόνο τώρα ανελλιπώς μετά από κάθε λούσιμο πριν στεγνώσω τα μαλλιά μου. Τα προστατεύει από τη θερμότητα και τα αφήνει πολύ λαμπερά! Επίσης το χρησιμοποιώ και κάποιες φορές σε ήδη στεγνά μαλλιά για έξτρα λάμψη (συνήθως όταν τα έχω ίσια!).

Τι άλλο κάνω για τα μαλλιά μου:
Δεν τα λούζω κάθε μέρα. Καταλαβαίνετε ότι τόση ώρα που θέλω για να τα λούσω και να τα στεγνώσω θα έχανα όλη μου τη μέρα. Τα λούζω συνήθως ανα δύο μέρες. 
Δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο εκτός από πιστολάκι. Φυσικά τα ισιώνω με τη βούρτσα και το πιστολάκι αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σίδερο (ούτε καν που έχω κάποιο). Ψαλίδι για μπούκλες χρησιμοποιώ πολύ σπάνια, 5-6 φορές το χρόνο.
Αν θέλω να φτιάξω τα μαλλιά μου κάπως αλλιώς εκτός από ίσια, είτε τα κάνω δύο κοτσάκια για να βγουν μπούκλες είτε δύο πλεξίδες για να βγουν κυματιστά. Το καλοκαίρι τα αφήνω στην τύχη τους! :P

Πάντα πριν τα λούσω φροντίζω να τα χτενίζω για να γίνεται και πιο εύκολο το χτένισμα μετά το λούσιμο.
Δεν τα έχω ταλαιπωρήσει πολύ με ντεκαπάζ και βαφές οπότε για όσες έχετε βαμμένα μαλλιά δεν μπορώ να δώσω πολλές συμβουλές.
Φροντίζω να τα κουρεύω ανα 3-4 μήνες για να μην καταστρεφονται οι άκρες εντελώς.
Δεν χρησιμοποιώ πολλά styling προιόντα. Λίγη λακ και αν! :P

Τι ζητάω στο κομμωτήριο:

Για το κούρεμα μου ζητάω συνήθως να μου τα κόψει 2-3 δάχτυλα ίσια και στη συνέχεια ένα ελαφρύ φιλάρισμα κυρίως στα μπροστά που πλαισιώνουν το πρόσωπο και ελάχιστα πίσω για να πέφτουν ομοιόμορφα. Το φιλάρισμα ξεκινάει από πολύ χαμηλά (4-5 δάχτυλα από το τελείωμα των μαλλιών μου) και ποτέ από ψηλά γιατί θα ήμουν σαν σφουγγαρίστρα! :P

Για τις ανταύγειες, όπως σας είπα πηγαίνω ανά 9-10 μήνες για ρίζα, η οποία έχει βγει περίπου δέκα εκατοστά μέχρι τότε. Κάνω δύο χρώματα ανταυγειες ένα ανοιχτόχρωμο και ένα λίγο πιο σκούρο σε κασταντά μαλλιά (το φυσικό μου). Συνήθως βγαίνει ένα όμορφο καραμελένιο χρώμα που σε καμία περίπτωση δεν κιτρινίζει. Την τελευταία φορά που πήγα μου έβαλε και κάποιες σκούρες καστανές για να ζωντανέψει το χρώμα στις άκρες και να δείξει καλύτερα ενώ του ζήτησα να υπάρχουν και κάποιες ακόμη πιο ανοιχτόχρωμες σχεδόν ξανθές. Για να μην φαίνονται έντονες στη ρίζα τις πιο ανοιχτές τις έκανε από τη μέση και κάτω. Στο τέλος κάνω ρεφλέ στη ρίζα για να μην φαίνονται έντονα οι ανταύγειες και να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Ουφ!! Μεγάλο το σημερινό ποστ κορίτσια μου! Συγγνώμη αν σας κούρασα.Ελπίζω να σας άρεσε και να το απολαυσατε. Πείτε μου αν χρησιμοποιείτε κι εσείς κάποιο από τα προιόντα αυτά και αν έχετε κάποιο tip για υγιή μαλλιά ή για λιπαρά μαλλιά! Σας φιλώ. Δεν είμαι σίγουρη αν θα υπάρχει Nail-ed Friday αυτήν την Παρασκευή γιατί θα λείπω αλλά μπορεί κάτι να κάνω για εσάς!!:):)

31 σχόλια:

  1. τα μαλλια σου ειναι υπερβολικα τελεια...και γω εχω ασχημες εμπειριες με τις κομμωτητριες και εχω σταματησει να πηγαινω..δεν μου αφηναν μαλλι για μαλλι...βλεπω οτι χρησιμοποιεις herbal essence και sunsilk εμενα δε μου αρεσουν καθολου...το λαδακι απο την αλλη το αγαπω...εγω δυστυχως εχω σπαστο μαλλι και το ισιωνω συχνα οποτε καταστρεφεται θελω δεν θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απαραίτητες αυτές οι άσχημες εμπειρίες για να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!!! χαχαχαχαχα Οι κομμώτριες χάρη μας κάνουν δηλαδή!!! Εγώ αυτά τα δύο τα χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και μου αρέσουν αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο από τις εταιρίες. Με το σπαστό μαλλί σε καταλαβαίνω γιατί όταν ήταν κοντά και μένα έτσι ήταν και τα ίσιωνα συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Τα μαλλιά σου είναι πραγματικά απίστευτα!!Λατρεύω τα προιόντα από Aussie!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ:):) Εγώ μόνο αυτά τα δύο έχω δοκιμάσει αλλά μεχρι τωρα ειναι θετικες οι εντυπωσεις!:)

      Διαγραφή
  3. Tα προιοντα της Aussie ειναι θαυματουργα! Ιδιαιτερα αυτη η μασκα, η 3 Minute Miracle Constructor Deep Conditioner ειναι απιστευτη! Τα μαλλια σου τι ομορφα και μακριααα ειναι Μπετυ μου! Να συνεχισεις να τα φροντιζεις και να τα προσεχεις γιατι ειναι σπανια τετοια μαλλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλά όντως!! Εγώ ειδικά για αυτό που ειναι για το φριζαρισμα δεν το πιστευα!! Και εννοειται η μάσκα τα αφηνει απιστευτα απαλα:):)
      Θα προσπαθήσω να συνεχιζω να τα φροντιζω αν και θα μπορουσα να τα προσεχω ακομη περισσοτερο! :P

      Διαγραφή
  4. Wow τέλειο post :)
    Χρησιμοποιώ το Conditioner της Aussie..Το άρωμα είναι τόσο παραμυθένιο <3 Δυστυχώς όμως δεν με ικανοποίησε τα δικά μου μαλλιά! Δεν πειράζει..αυτά έχει η ζωή..χεχε
    Το Extraordinary Oil το αγαπώ <3

    Υ.Γ: Καλέεεεεε τί πανέμορφα μαλλιά είναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <3 Πραγματι αφηνει απιστευτο αρωμα! Κρίμα που δεν σε ικανοποίησε. Είναι πάντα ανάλογα και με τα μαλλιά σου! Όσο και να θες να κάνει κάτι καλό σε αυτά....έχουν δική τους βούληση! :P:P
      Υ.Γ2: Σε ευχαριστώ πολυυυυυυυυ!!!! :D :D :D

      Διαγραφή
  5. Πόσο τέλειο είναι το μάκρος των μαλλιών σου!!! :)
    Ωραίες οι επιλογές σου.. Τα προϊόντα της Aussie θέλω πολύ να τα δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Αν και τώρα τα έκοψα γιατί είχαν αρκετή ψαλίδα στις άκρες...θα ξαναμακρύνουν :P
      Τα aussie τα βγάζουν συνέχεια σε προσφορά στα ΑΒ και μπορείς να συνυάσεις την προσφορά και με κουπονάκια από το epithimies.gr οπότε θα σου βγουν πολύ φθηνα!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίο μαλλί και δεν με κούρασες καθόλου!!Μόνο που δεν κατάλαβα πολλά στο σημείο που λες για το βάψιμο!χαχα!
    Κάνει καλό και το λάδι καρύδας,αλλά να το βάζεις από τη μέση και κάτω μιας και έχεις λιπαρή ρίζα! ;)

    To λαδάκι αυτό το είχα και γω αλλά δεν τρελάθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο μπέρδεμα το βάψιμο:P Το προσπάθησα αλλά μάλλον δεν είχε και πολύ αποτέλεσμα! χαχα
      Θα το δοκιμάσω και αυτό! Στη ρίζα δεν μπαίνει ποτέ τίποτα αναγκαστηκά!
      Εμένα μου αρέσει αρκετά. ήθελα να δοκιμάσω και αυτό από fructis αλλά τελικά ξαναπήρα το ίδιο! :P

      Διαγραφή
  7. Πολύυυυυυυυυυ μακρυά μαλλιά!!!!!!!!!!Εχω κι εγώ μακρύ μαλλί,αλλά όχι τόσο!!
    Πολύ ομορφα είναι!!
    Το πράσινο herbal το εχω και δεν μ'αρέσει...και εχω αλλη μια συσκευασία,να δω τι θα την κάνω!!
    Δοκίμασε το timotei pure στην διάφανη συσκευασία!
    Τέλειαααααα μυρωδιά τα Aussie!Πήρα την reconstruxtor,θα την δοκιμάσω αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είιιιναι είιιιναι αλλά κόντυναν κανά 5άρι πόντους :( :( Είχε παραμακρύνει όμως το παραδέχομαι. Δεν είχε ξαναφτάσει ποτέ εκεί κάτω! χαχα
      Εμένα μου αρέσει που τα αφήνει τόσο καθαρά. Και μυρίζει και ωραία:) Το timotei το έχω στα υπ όψιν για όταν τελειώσει το herbal:)

      Διαγραφή
  8. Διαπιστώνω ότι τα herbal essences τα τιμούμε ιδιαιτέρως οι περισσότερες από εμάς. Και πραγματικά, είναι το μόνο σαμπουάν που έχω δοκιμάσει και κάνει τα μαλλιά μου να τρίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ειναι πολυ καλα και αρκετα οικονομικα:) Και εγω το εχω διαπιστωσει αυτο το τριξιμο και ειδικα για τα λιπαρα μου μαλλια ειναι ο,τι καλυτερο!!! χιχι

      Διαγραφή
  9. Δεν μας κούρασες καθόλου και τα μαλλιά σου είναι ΤΕΛΕΙΑ!
    Είναι ωραία η χοντρή τρίχα (το λέω εγώ που έχω υπερβολικά λεπτή) δίνει όγκο ακόμα και στα ίσια μαλλιά!
    Έχω αυτό το conditioner της Aussie αλλά δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω ακόμα, θα το κάνω σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως που δε σε κουρασα Κοραλλια μου γιατι πραγματικα ηταν πολυ μεγλο το ποστ!! χιχιχι Καλή είναι η χοντρη τριχα αλλα θα θελα να μπορουσα να τα κοψω ας πουμε ενα καρέ και να μην φριζαρουν σαν τρελα! :P Να το δοκιμασεις ειναι αρκετα καλο:)

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραίο post και τα μαλλιά σου απλά υπέροχα!! Το λαδάκι από elvive το λατρεύω και μυρίζει φανταστικά!! τώρα χρησιμοποιώ αυτό της garnier που δεν μου αρέσει και τόσο πολύ!! Ακούω τόσο καλά λόγια για τα Aussie που θα πάω οπωσδήποτε να πάρω έστω μια μάσκα για να δοκιμάσω!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Ειναι πολύ καλο το λαδάκι! Ήθελα κι εγώ να παρω αυτο της garnier αλλα πολλες κοπελες μου εχουν πει οτι δεν ειναι τοοοσο καλο!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα!!!Να'μαι πάλι!!!!!!χιχι
    Ήθελα να σε ενημερώσω ότι σε έχω κάνει tag στο ~Sweater weather tag~
    θα χαρώ πολύ αν το κάνεις και εσύ!!!!!
    Μπορείς να δεις και το δικό μου

    http://beautyandmakeup-marw86makeup.blogspot.gr/2013/12/sweater-weather-tag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα μακριά μαλλιά!
    Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια Kerastase προϊόντα αλλά νομίζω πως τελευταία πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα γτ δεν είναι πλέον όσο αποτελσματικά ήταν <3
    Φιλιάαα
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Kerastase εχω δοκιμασει μονο ενα λαδακι αρκετά καλό (αλλα το ειχα σε δειγμα).

      Διαγραφή
  13. Οκ τα προΪόντα όλα ωραία αλλά..τι υπέροχο μαλλί είναι αυτό???? Πραγματικά τα μαλλιά σου είναι απίστευτα όμορφα!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ Μπετυ μου τι υπεροχα μαλλια εχεις?? το ξαναλεω χεχε τελεια αναρτηση αυτα τα aussie θελω πολυ να τα δοκιμασω, γενικα η sunsilk ειναι υπεροχη στις κρεμες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοο thanks my love! Απο sunsilk εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο και αυτο στην πορτοκαλι συσκευασια! Αρκετα καλα και τα δυο! Ειναι πολυ καλη η μασκα της Aussie να την δοκιμασεις!!

      Διαγραφή
  15. Όταν έχεις τόσο υπέροχο μαλλί θα ήταν πραγματική ιεροσυλία να τα κόψεις κοντά!! Φτού φτου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <3 Ηταν ιεροσυλια που μου το εκοψαν γιατι ηταν και παρα τη θεληση μου και βγηκε και τραγικο!! χαχαχα Απο τοτε μακρυ και παλι μακρυ!!!

      Διαγραφή
  16. τα μαλλιά σου είναι υπέροχα!μακάρι να μπορούσα να τα μακρύνω κι εγώ τόσο πολύ!αλλά βλέπεις είναι λεπτά και δεν μου πάει...απ'όλα αυτά έχω χρησιμοποιήσει το σαμπουάν το πράσινο της Sunsilk και μου άρεσε αρκετά!α και κάτι άλλο...κι εγώ είχα φοβερό πρόβλημα με τις κομμώτριες...αν θυμάμαι καλά έχω αλλάξει 5-6 αλλά ευτυχώς βρήκα την κατάλληλη πριν μερικά χρόνια!!!φτου φτου φτου μην την ματιάξω και τη χάσω και τι θα κάνω μετά...χαχαχα

    http://touchyourownbeauty.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή