Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Valentine's Day Recipe: Chocolate Cake

Σοκολατόπιτα!! Δε χρειάζεται να πω τίποτα άλλο κορίτσια!! Είναι το απόλυτο γλυκό για να κάνετε έκπληξη στον καλό σας! Ή αν είστε forever alone είναι το απόλυτο γλυκό για ένα πάρτυ με τον εαυτό σας (me, myself & I κατασταση). Γιατί ας το παραδεχτούμε, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα πουν όχι σε μία λαχταριστή, ζουμερή σοκολατόπιτα. Και ακόμη πιο ιδανική είναι και για την ημέρα των ερωτευμένων;) Σας έχω λοιπόν σήμερα μία αρκετά εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα, με ωραία αρώματα και πολυυυυυ, μα πααραα πολύυ σοκολάτα!
Υλικά γ(ια 12-15 κομμάτια)
Για το κέικ:

  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 260 γρ. κουβερτούρα
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη 
  • 4 αυγά
  • 2μιση φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κ.γλ. baking powder
  • ξύσμα 1 πορτοκάλι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι


  • Για τη ganache σοκολάτας:
    • 140 γρ κουβερτούρα
    • 150 ml κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση:

    1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
    2. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαργαρίνη, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα να διαλυθεί.
    3. Όταν κρυώσει ελαφρά το ρίχνουμε και αυτό στο μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
    5. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό.
    6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας. Για περισσότερη σιγουριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του ταψιού.
    7. Ψήνουμε σους 180 βαθμούς περίπου για 30-35 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο)
    8. Θέλουμε το κέικ να είναι υγρό όταν το βγάλουμε γι'αυτό μην φοβηθείτε ότι θα είναι άψυτο.
    9. Ενώ κρυώνει το κέικ μας ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα για να λιώσει και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    10. Στο κέικ μας που έχει παγώσει προσθέτουμε τη ζεστή (όχι καυτή!) ganache. Μπορούμε να κάνουμε και μερικές τρύπες με μία οδοντογλυφίδα στο κέικ για να απορροφηθεί η σάλτσα.
    11. Είναι ιδανικό να κόψουμε τη σοκολατόπιτα την επόμενη μέρα που θα έχει απορροφηθεί η σάλτσα σοκολάτας.
    12. Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

    Μερικά tips:
    -Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα του κέικ κομματάκια λευκής σοκολάτας, σοκολάτα γάλακτος, marshmallows ή αποξηραμένα φρούτα (πχ βατόμουρα ή φράουλες).
    -Αν θέλετε τη σοκολατόπιτα σας ρευστή πριν τη σερβίρετε ζεστάνετέ τη για λίγο στο φούρνο.

    Αυτή λοιπόν ήταν η σοκολατένια μου πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Εσείς σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό για το ταίρι σας εκείνη την ημέρα;

    26 σχόλια:

    1. μου τρεχουν τα σαλια! παρα πολυ ωραια συνταγη! ξερεις ποσα εκατοστα ειναι το ταψακι που την εκανες;; kisses!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Χαχα είναι πολύ νοστιμη συνταγη!! Το ταψάκι ήταν ένα μεσαίο στρογγυλό περίπου 25-30 εκ. διάμετρος. Σε ύψος νομίζω ειναι γυρο στα 10 εκ.

        Διαγραφή
    2. εντάξει. υποκλίνομαι!!!!!
      άμα την πετύχω να θυμηθώ να σε ειδοποιήσω!!!
      τέλειααααααααα :D

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αν την φτιαξεις θελω φωτο!! Ειναι ευκολη να την πετυχεις παντως!!:)

        Διαγραφή
    3. Πόσο μ' αρέσει που τα beauty blogs τώρα έχουν αρχίσει να βάζουν συνταγές!
      Πάντα του φτιάχνω κάτι γλυκό για εκείνη τη μέρα, οπότε σίγουρα κάτι θα κάνω και φέτος! :D

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εγω με τη μαγειρικη εχω μεγαλη αγαπη οποτε οταν βρισκω καλες συνταγες παντα προσπαθω να τις μοιραζομαι μαζι σας:):)
        Κι εγω του φτιαχνω παντα καποια νοστιμια!! χιχι

        Διαγραφή
    4. Φαίνεται τέλειοοοοοοοοοο λαχταριστό! Θα το κάνω σίγουρα !

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Τι μου κάνεις βραδιάτικα..Μου τρέχουν τα σάλια τώρα χαχα.Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία:)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Χαχαχα ετσι ειναι αυτα τα γλυκα! Σε πιανει λιγουρα με το που τα δεις!! χιχι

        Διαγραφή
    6. Απαπα πειρασμός σκέτος!
      Δεν έχω φτιάξει ποτέ γλυκό(εκτος από τρουφάκια που τα βρίσκω πανεύκολα), αλλά φέτος θα προσπαθήσω για να τον κάνω χαρούμενο - μεταξύ μας θα τρελαθεί απτη χαρά του.
      Εύκολο φαίνεται, τωρα στην πράξη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω (θα δείξει χιχιχ!)
      Thank you Betty για την συνταγή και την ιδέα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ειναι οντως πειρασμος σου λεω!! Και πολυ ευκολη να την φτιαξεις! Οπως ολα τα κεικ! Δοκιμασε τη και θα δεις:)

        Διαγραφή
    7. Φαινεται τελειο !!!θα το δοκιμασω :)

      http://novembrebeaute.blogspot.gr

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Τρέχουν τα σάλια μου!!!!!
      Θα τη δοκιμάσω σύντομα και θα επανέλθω για ενυπώσεις!
      Μέχρι τώρα απέφευγα την ganache, αλλά οι φωτογραφίες είναι επιεικώς προκλητικές!!!
      i-messy.blogspot.gr

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εγω οσες φορες φτιαχνω σοκολατοπιτα παντα φτιαχνω και τη ganache γιατι πηγαινει και μεσα στο κεικ και την κανει ακομη πιο ζουμερη! Δοκιμασε την και πες μου:):)

        Διαγραφή
    9. Το αποτέλεσμα ειναι απλά θεικό!!!! Ότι πρέπει όχι μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου, αν γινόταν για κάθε μέρα θα το ήθελα :D Τέλεια η συνταγή Μπέτυ μου, Φιλιά!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Εγω αν την εφτιαχνα καθε μερα 100 κιλα θα ειχα γινει! χαχαχα
        <3 φιλακιααα

        Διαγραφή
    10. Φαίνεται λαχταριστό! Πολύ ωραίο post Μπέτυ μου!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Ειναι πολυ νοστιμη και χωρις να ειναι υπερβολικα γλυκια, αν και εχει πολυ σοκολατα!

        Διαγραφή
    11. Πωπω τελειο φαινεται , οτι πρεπει για εκεινη την μερα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Οτιδηποτε σοκολατενιο νομιζω ταιριαζει για αυτην την ημερα...και οχι μονο;) χιχι

        Διαγραφή
    12. Πω πω μου άνοιξες την όρεξη!Φαίνεται τέλειο!!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. Πω πω τι είναι αυτά που κάνεις?!Μεγάλος πειρασμός!

      ΑπάντησηΔιαγραφή